Conferința privind Cercetarea și Inovarea în domeniul Capabilităților pentru Apărare
25, februarie 2019

În calitate de coordonator al grupului interinstituțional pentru cercetare-dezvoltare și inovare în domeniul securității, Agenția Spațială Română (ROSA) vă invită să participați la “Conferința privind Cercetarea și Inovarea în domeniul Capabilităților pentru Apărare”, organizată sub auspiciile Președinției României a Consiliului Uniunii Europene de către Ministerul Apărării Naționale, în colaborare cu Agenția Europeană pentru Apărare (EDA–European Defence Agency).

Conferința va avea loc în data de 26 martie 2019, în București, la Palatul Parlamentului.

Oficiali din cadrul Ministerelor Apărării, Instituțiilor Europene, Centrelor de cercetare în domeniul apărării și industriei din UE vor supune discuțiilor oportunitățile prezente și viitoare cât și provocările din sfera cercetării și inovării în domeniul capabilităților pentru apărare.

Evenimentul va evidenția instrumentele noi de prioritizare destinate cercetării, tehnologiei și inovării pentru apărare, armonizarea priorităților de cercetare la nivel național și european și va prezenta cele mai recente evoluții la nivelul Fondului European pentru Apărare. În plus, conferința va pune la dispoziția participanților opinii și lecții învățate din proiectele performantecolaborative R&T care au fost implementate sub egida EDA.

Mai multe informații pot fi accesate aici: https://www.romania2019.eu/event/conferinta-privind-cercetarea-stiintifica-in-domeniul-apararii/