Înscrieri deschise pentru Fly Your Thesis! Ediția 2019
2, mai 2018

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții masteranzi sau doctoranzi să trimită propuneri de proiecte pentru ediția din 2019 a programului Fly Your Thesis!, care le oferă ocazia să realizeze un experiment în timpul unui zbor parabolic. Termenul limită pentru depunerea propunerilor este 9 septembrie 2018 (ora 00:59, ora locală a României).

Echipele de studenți interesate să participe la programul Fly Your Thesis! 2019 organizat de Biroul de Educație al Agenției Spațiale Europene (ESA) trebuie să trimită un document în care să descrie cât mai exact experimentele pe care intenționează să le pună în practică. Experimentele respective trebuie să reprezinte o parte esențială a unei teze de masterat sau de doctorat și să necesite condiții de microgravitație.

ESA va realiza o primă selecție a echipelor care vor intra în următoarea etapă a competiției. Aceasta se va baza strict pe criteriile de eligibilitate a echipelor, relevanța microgravitației pentru obiectivele proiectelor, calitatea propunerii și impactul educațional.

Fiecare echipa va avea în componență minimum patru studenți, însă ESA recomandă implicarea unui număr mai mare de studenți. Diversitatea echipelor este, de asemenea, încurajată.

Echipele selectate vor avea la dispoziție o săptămână pentru a completa un document tehnic necesar pentru participarea la zboruri parabolice organizate de ESA, iar ulterior vor fi invitate la un workshop în care își vor prezenta ideile. În urma acestui workshop, vor fi selectate cele mai bune idei, urmând ca echipele să le pună în practică în cadrul unui zbor parabolic, efectuat cu un avion special Airbus A310 Zero-G, operat de Novespace.

Campania este planificată pentru noiembrie 2019. Este important de precizat că la momentul acestui apel de propuneri zborul nu este confirmat, iar ESA intenționează să obțină confirmarea până la finalul procesului de selecție a proiectelor.

Biroul de Educație al ESA va acoperi o parte din costurile pentru transport și cazare și costul unor echipamente necesare experimentelor, dacă va fi necesar.

Cei care doresc să participe la acest program sunt invitați să citească condițiile de înscriere.

Pentru informații suplimentare accesați acest link.

Credit imagine: ESA