Înscrieri deschise – curs de pregătire pentru viitoarea generație de ingineri în telecomunicații spațiale
19, decembrie 2017

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții români la următoarea ediție a cursului “Ladybird Guide to Spacecraft Communications” organizat de Biroul de Educație al Agenției Spațiale Europene (ESA) între 6 – 9 martie 2018 la Centrul de Educație și Pregătire al Academiei ESA din Redu, Belgia. Studenții care doresc să se înscrie la cursul de pregătire se pot înregistra până pe data de 22 ianuarie 2018.

Cursul va consta din lecții formale, dar și activități care pun accent pe interacțiunea dintre participanți și va fi susținut de un expert ESA care lucrează în cadrul Advanced Mission Concepts Section de la Centrul European de Operațiuni Spațiale (ESOC) din Darmstadt, Germania.

În timpul săptămânii de curs, studenții vor lua parte la exercițiile de grup în cadrul cărora vor proiecta un sistem de telecomunicații pentru o misiune spațială ce va prezenta o anomalie inspirată din realitate. La final, studenții vor dobândi o înțelegere aprofundată asupra provocărilor ce pot să apară în telecomunicațiile cu o navă spațială și subsistemele implicate (atât de la bord, cât și de la sol): ce poate funcționa greșit, care sunt pașii pentru remedierea situației și capcane de evitat în timpul operațiunilor și perioadei de testare.

Pentru a se înscrie, studenții trebuie să completeze acest formular online și să trimită o scrisoare de motivație, CV-ul, o scrisoare de recomandare și o copie după fișa matricolă.

ESA va lua în considerare aplicațiile studenților care întrunesc următoarele condiții:

  • au vârsta între 18 – 32 ani;
  • sunt cetățeni ai unui Stat Membru ESA. România este Stat Membru ESA;
  • sunt în anul trei sau patru la cursuri de zi de licență, master sau doctorat în anul 2017 – 2018;
  • studiază cursuri din domeniul ingineriei.

Studenții selectați vor beneficia de sponsorizare din partea ESA. Sponsorizarea va acoperi costurile de cazare și masă și până la 200 euro pentru transportul până în Redu, Belgia.

Mai multe detalii despre cursul de pregătire pot fi accesate aici.

Credit imagine: ESA