Apel adresat comunității educaționale – idei pentru următorul avanpost uman în spațiu
11, octombrie 2017

Agențiile partenere în programul Stației Spațiale Internaționale (ISS) studiază în prezent conceptul unui avanpost ce poate fi locuit de oameni, în vecinătatea Lunii. Deep Space Getaway va fi următorul pas în explorarea spațiului de către om, după ISS, aflat pe orbita joasă a Pământului.

În acest context, Biroul Educațional al ESA, în colaborare cu Directoratul ESA pentru Zbor Spațial cu Echipaj Uman și Explorare Robotică, lansează un apel pentru idei legate de cum poate fi folosită platforma Deep Space Gateway în scopuri educaționale. Termenul limită pentru trimiterea ideilor este 13 noiembrie 2017.

Apelul se adresează profesorilor universitari, grupurilor de studenți și profesioniștilor în domeniul educației, aceștia fiind încurajați să prezinte idei și concepte despre cum poate fi folosită platforma pentru educația studenților în moduri care sunt sustenabile și viabile pe termen lung și care aduc beneficii unui număr cât mai mare de studenți.

Ideile comunității educaționale trebuie trimise prin completarea acestui chestionar online. Acestea vor fi analizate în cadrul unui seminar ce va avea loc la ESTEC (sediul ESA din Olanda) la începutul lunii decembrie, anul curent.

Mai multe detalii despre acest apel către comunitatea educațională pot fi găsite aici.

În paralel, ESA a lansat un apel către comunitatea științifică europeană pentru a trimite idei de proiecte de cercetare care ar putea fi realizate pe această platformă. Mai multe detalii pot fi găsite aici.

Credit imagine: NASA