Înscrieri deschise pentru REXUS/BEXUS 2017
5, iulie 2017

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții români să participe la cea de-a 11-a ediție a programului REXUS/BEXUS (Experimente pentru studenți pe rachetă/balon), organizat de Consiliul Naţional Spaţial Suedez și Agenția Spațială Germană, în colaborare cu Agenţia Spaţială Europeană (ESA). Înscrierile sunt deschise până pe data de 16 octombrie 2017.

Înscrierea la unul dintre programe se realizează printr-o propunere de experiment pregătită și trimisă până pe 16 octombrie. Un număr de maxim 15 echipe vor fi invitate la un seminar la ESA-ESTEC, în Olanda, în perioada 28 – 30 noiembrie 2017, când va avea loc selecția finală.

Echipele finaliste vor avea ocazia să treacă printr-un ciclu complet al unui proiect spațial, de la reviziile tehnice și campania de lansare până la faza operațională și analiza de date. De asemenea, este posibil ca acestea să aibă ocazia să-și prezinte rezultatele în cadrul unei conferințe de specialitate după zbor.

Experimentele studenților se vor desfășura fie cu ajutorul unui balon stratosferic în octombrie 2018, fie cu ajutorul unei rachete de cercetare în martie 2019. Lansările vor avea loc la Centrul Spațial Estrange.

Mai multe detalii despre programe și procesul de înscriere sunt disponibile aici.

Credit imagine: ESA