Premiile Afacerilor Europene de Aviație 2017
21, iunie 2017

Premiile Afacerilor Europene de Aviație (EBAA) 2017 au fost înmânate dlui Marian-Jean Marinescu, membru din România al Parlamentului European, și dlui Carlo des Dorides, Directorul Executiv al Agenției Europene pentru Sistemul Global de Radionavigație (GSA) în cadrul unei ceremonii ce a avut loc în cadrul Convenției și Expoziției EBA. Prestigioasele premii au fost oferite de Asociația EBA și Asociația Națională de Aviație pentru Afaceri. 

În discursul rostit la primirea premiului, dl Marinescu a declarat: ”Aceasta este o recunoaștere a eforturilor întreprinse de Parlamentul European în vederea susținerii comunităților europene de afaceri în aviație. În calitate de reprezentant al Parlamentului European în Consiliul de administrație al GSA, sunt plăcut impresionat să văd că tehnologia noastră de radionavigație prin satelit EGNOS, administrată de GSA, este  încorporată de comunitatea de afaceri în aviație pentru a sprijini dezvoltarea acesteia”.

Marian Jean Marinescu este, de asemenea, Vice-Președinte al Grupului Partidului Popular European (PPE) și Vice-Președinte al „Sky and Space Intergroup”.

Asociația Europeană de Afaceri în Aviație (EBAA) are ca obiectiv susținerea membrilor săi în vederea obținerii celei mai bune securități și eficiențe operaționale; le reprezintă interesele la toate nivelurile în Europa și se asigură ca afacerile în aviație sunt recunoscute ca o parte esențială din infrastructura aviației, susținând economia la nivel local și național. În prezent, EBAA are peste 500 de membri din întreaga industrie și o flotă de peste 1000 de aeronave. Printre membrii Asociației se numără Romanian Airport Services și Tiriac Air.

Mai multe detalii despre ceremonia de decernare a premiilor pot fi accesate aici.

Credit imagine: EGNOS