Între 4 și 8 decembrie 2017, Agenția Spațială Europeană (ESA) va găzdui cel de-al 51-lea simpozion ESLAB: ”Lumi Extreme unde Poate Exista Viață” la Centrul European de Cercetare și Tehnologie Spațială (ESTEC) din Noordwijk, Olanda. Pentru acest eveniment, Comitetul Științific și Organizatoric invită contribuții pe o varietate de teme interdisciplinare în ceea ce privește habitatele extreme de pe Pământ, în Sistemul Solar și în întregul Univers. Termenul limită pentru înscrieri este 13 iulie 2017.
Participarea la eveniment poate consta în prelegeri (pe bază de invitație), prezentări orale, postere, prezentări interactive și dezbateri. Sumarul de două pagini necesar pentru înregistrare va trebui să adreseze subiecte precum:
- Venus, Pământ și Marte — primele 500 milioane de ani;
- Procese care formează condiții favorabile vieții: acreție, evoluție, impact, ingrediente;
- Habitate extreme ale Pământului: naturale (la și sub suprafață), artificiale și sustenabile;
- Sisteme de susținere a vieții în zonele extreme ale Pământului și pe orbită, zboruri spațiale cu echipaj uman;
- Cum se poate coloniza Luna;
- Ingrediente stelare, interstelare și interplanetare pentru habitate extreme;
- Aspecte tehnice ale călătoriei până la și explorarea habitatelor extreme;
- Perspective despre ”Lumi Extreme unde Poate Exista Viață”: educaționale, de popularizare, sociale, filosofice și artistice.
Cel de-al 51-lea simpozion ESLAB este organizat cu susținerea: Agenției Spațiale Europene (ESA), Centrului European de Cercetare și Tehnologie Spațială (ESTEC), Oficiului Suport ESA pentru Cercetare, Comitetului pentru Cercetare Spațială (COSPAR) și Grupului de Lucru pentru Explorare Selenară (ILEWG).
Aflați cum vă puteți înregistra accesând această pagină.
Credit imagine: ESA