Apel deschis pentru cursul de pregătire ESA în standardizare
4, aprilie 2017

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții români înscriși la cursuri de zi la nivel de masterat sau doctorat să participe la cursul de pregătire în standardizare, organizat de Agenția Spațială Europeană (ESA). Evenimentul va avea loc în perioada 6 – 9 iunie 2017, la Centrul de Educație și Pregătire al Academiei ESA din Redu, Belgia. Termenul limită pentru înscrieri este 18 aprilie 2017.

Activitățile spațiale presupun un grad ridicat de inovare și dezvoltare, într-atât încât nu este necesar să reinventăm roată atunci când nu este cazul. Participând la acest curs, studenții se for familiariza cu noțiunile de bază ale standardizării în domeniul spațial, așa cum a fost definită în cadrul Cooperării Europene pentru Standardizare Spațială (ECSS). Participanții vor fi ghidați de experți ESA, care le vor oferi informații utile despre importanța utilizării standardelor și despre impactul acestora în implementarea activităților din domeniul spațial.

Candidații eligibili trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

– să aibă vârsta cuprinsă între 18 – 32 ani;
– fie cetățeni ai unui Stat Membru sau Asociat ESA;
– să urmeze cursuri de zi la nivel de masterat sau doctorat și să nu fi absolvit aceste cursuri înainte de participarea la cursul ESA;
– să studieze inginerie sau fizică.

Studenții selectați vor primi o sponsorizare din partea ESA, ce va acoperi costurile legate de cazare și masă. Cheltuielile cu transportul până în Belgia vor fi acoperite de ESA, în limita a 200 de euro.

Pentru a participa, studenții sunt rugați să completeze acest formular, până la data de 18 aprilie 2017.

Mai multe detalii despre înscriere sunt disponibile aici.

Credit imagine: ESA