Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții români din domeniile inginerie și fizică să se înscrie la unul dintre cele doua workshop-uri de Inginerie Concurentă organizate de Agenția Spațială Europeană (ESA) prin Programul de Pregătire și Învățare Academică. Participanții vor avea ocazia să învețe cum să evalueze fezabilitatea tehnică și financiară a unei misiuni spațiale.
Cele două workshop-uri de Inginerie Concurentă vor avea loc în perioadele: 14-17 martie 2017 și 9-12 mai 2017.
Ingineria concurentă este o metodă utilizată în sectorul spațial, ce are ca și caracteristică principală faptul că toate subsistemele proiectului sunt realizate în paralel. Această metodă este mult mai eficientă și, deși mai complicată, poate identifica erori mult mai rapid.
Participanții vor călători la Centrul ESA de Pregătire și Invățare Academică din Belgia, unde vor învăța să utilizeze programul Open Concurrent Design Tool (OCDT) precum și multe alte concepte de inginerie.
Studenții vor dezvolta un concept de subsistem și mai târziu vor realiza un concept de misiune folosind metoda ingineriei concurente.
Termenul limită de înscriere este 18 ianuarie 2017, ora 23:59 CET (00:59 ora locală a României)
Studenții eligibili au o vârstă cuprinsă între 18 și 32 de ani, sunt cetățeni ai unui Stat Membru ESA sau Asociat, sunt înscriși la cursuri de zi la masterat sau doctorat (iar absolvirea nu are loc înainte de workshop), iar materiile studiate includ ingineria și fizica.
ESA va acoperi costurile legate de cazare și masă, însă va oferi și o sumă de 200 de euro/persoană pentru cheltuielile de deplasare către Redu, Belgia.Participanții sunt rugați să completeze acest formular de înscriere.
Mai multe detalii despre proiect, precum și condițiile și modalitatea de înscriere sunt disponibile pe website-ul ESA
Credit imagine: ESA