Cea de-a 5-a conferință IAA asupra Sistemelor Spațiale ca Infrastructuri Critice
1, august 2016

Agenția Spațială Română (ROSA) și Academia Internațională de Astronautică (International Academy of Astronautics — IAA) organizează cea de-a 5-a conferință IAA asupra Sistemelor Spațiale ca Infrastructuri Critice în perioada 9-10 august, la Mamaia, România. Conferința va aduce în discuție principalele amenințări cu care se confruntă sistemele spațiale, infrastructuri critice pentru securitatea națională, politici externe, interese economice globale și avans științific și tehnologic. Participanții vor dezbate asupra posibilelor soluții pe termen scurt și mediu pentru protejarea sistemelor spațiale în beneficiul tuturor părților implicate.

Spațiul reprezintă un obiectiv strategic întrucât sistemele spațiale contribuie la buna derulare a funcțiilor civile, militare, de securitate și apărare. Cu un număr din ce în ce mai mare de actori implicați în domeniul cercetării spațiale, amenințările asupra sistemelor spațiale ar putea să crească deoarece astfel de tehnologii au nevoie de o viziune integrată.

Interconectivitatea sistemelor spațiale și dependența crescută a planetei de acestea pot avea consecințe negative asupra națiunilor în situația în care acte de natură iresponsabilă se întâmplă în spațiu. 

O altă problemă se referă la poluarea spațială, creată de numărul tot mai mare de deșeuri spațiale ce orbitează în jurul planetei.

Toate aceste probleme vor fi puse în discuție de participanții la conferință cu scopul de a identifica soluții pe termen scurt și mediu.

Pentru a participa la conferință, vă puteți înscrie până pe data de 5 august 2016, completând acest formular.

Mai multe detalii despre conferință se găsesc pe pagina evenimentului

Credit imagine: ESA

Fotografii din timpul conferinței. Credit: ROSA

2016 08 09 5thIAA Conference 1 2016 08 09 5thIAA Conference 2