Înscrieri deschise pentru programul “Spin Your Thesis!”
14, iulie 2016

Studenții din universitățile din România se pot înscrie în cursa pentru programul “Spin Your Thesis!”, ce le va oferi ocazia să realizeze experimente în condiții de hiper-gravitație. Programul este organizat de Biroul de Educație al Agenției Spațiale Europene (ESA), organizație în cadrul căreia România este Stat Membru.

Programul “Spin Your Thesis!” oferă studenților oportunitatea să desfășoare experimente în centre unde nu au acces în mod obișnuit. Sub coordonarea unui profesor universitar, echipele de studenți pot propune experimente care să utilizeze instrumentul LCD (Large Diameter). Termenul limită pentru înscrieri este 4 septembrie 2016.

Până la patru echipe vor fi selectate și vor trebui să-și dezvolte experimentul pe o perioadă de șase luni, după care vor avea acces la LDC pentru două zile și jumătate.

Reprezentanți ai echipelor participante la edițiile anterioare au declarat că experiența “Spin Your Thesis!” le-a fost utilă “atât la nivel personal, cât și la nivel profesional”. Echipele înscrise la ediția anterioară au publicat rezultatele experimentelor într-un revistă științifică.

Pentru mai multe detalii despre program accesați această pagină.

Credit imagine: ESA