Agenţia Spaţială Română (ROSA) organizează anul acesta a doua ediție naţională din România a Competiţiei Europene de Radionavigaţie prin Satelit (European Satellite Navigation Competition – ESNC 2016). Ca și anul trecut, aceasta va premia cele mai bune idei de aplicaţii inovative în domeniul radionavigaţiei prin satelit, oferind câştigătorilor sprijinul şi consultanţa necesare deschiderii sau dezvoltării unei afaceri pe baza ideilor din concurs. Înscrierile sunt deschise până pe 30 iunie 2016.
Etapa națională este organizată de Agenţia Spaţială Română (ROSA), având drept parteneri: Universitatea Politehnica din București – Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, CS Romania, Siemens Convergence Creators SRL și Asociaţia Română pentru Transfer Tehnologic și Inovație.
Premiile regionale oferite sunt:
• 1000 euro pentru câștigătorul competiției (oferit de CS ROMANIA);
• Un internship plătit de o lună de zile la Siemens Convergence Creators center;
• Atât câștigătorul, cât și ocupantului locului doi vor beneficia de capacitățile tehnice și expertiză din partea ROSA și UPB;
• Coaching de business, asistență în identificarea partenerilor comerciali, suport în a accesa fonduri private și publice, consultanță, suport pentru dezvoltarea business-ului pentru IMM-uri/start-up-uri/spin-off-uri oferit de ARoTT;
• Câștigătorul va participa la Ceremonia de Premiere ESNC 2016 (transportul și cazarea vor fi acoperite de CS Romania în limita a 500 euro).
Competiţia se adresează persoanelor, întreprinderilor şi instituţiilor publice sau private care au un produs, serviciu sau afacere bazată pe sisteme de radionavigaţie prin satelit (Global Navigation Satellite Systems – GNSS). Beneficiind anual de premii cu o valoare totală de aproximativ 1 milion de euro sub formă de bani, posibilitate de incubare, consultanţă în brevetare, business coaching, publicitate, acces la experţi tehnici s.a.m.d., competiţia ESNC este sprijinită de o reţea de peste 240 de experţi din industrie sau cercetare ce este implicată în evaluarea propunerilor.
Participanţii se pot înscrie în competiţie în diferite domenii de aplicaţii, cum ar fi servicii bazate pe localizare (Location Based Services – LBS), managementul străzilor şi al traficului, siguranţă şi securitate, sănătate, energie, realitate augmentată, agricultură şi silvicultură, logistică, transport aerian, monitorizarea şi protecţia mediului, mediul marin şi transportul maritim, răspunsul la urgenţe şi gestionarea dezastrelor, jocuri şi social networking etc.
Participanţii la Competiţia Europeană de Radionavigaţie prin Satelit 2016 au, de asemenea, posibilitatea de a concura pentru premii speciale sponsorizate de parteneri instituţionali, din industrie şi de cercetare. Aceste premii vor fi acordate independent de participarea într-o regiune parteneră a Competiţiei Europene de Radionavigaţie prin Satelit; fiecare dintre aceste organizaţii partenere va avea propria echipă de experţi pentru a evalua ideile/soluţiile înscrise pentru unul dintre aceste premii.
Despre ESNC
Aflată la cea de-a 12-a ediţie, competiţia ESNC este organizată anual de către AZO şi beneficiază de suportul a mai mult de 130 de parteneri internaţionali, printre care se numără Agenţia Spaţială Europeană (ESA), Agenţia Spaţială Germană (DLR) şi alţii.
Ediţia din 2016 este deschisă în perioada 1 aprilie – 30 iunie.
Mai multe detalii despre competiţie pot fi găsite pe pagina evenimentului, propunerile putând fi încărcate în platforma online disponibilă aici.