Sunt aşteptate propuneri de experimente în microgravitaţie la Drop Your Thesis! 2016
4, septembrie 2015

Studenții români sunt invitați să prezinte propuneri de experimente pentru cea de-a opta ediţie a campaniei Drop Your Thesis!, care va avea loc în perioada octombrie – noiembrie 2016 și le va oferi participanților posibilitatea de a efectua un experiment in microgravitaţie folosind ZARM Drop Tower de 146 de m înălţime din Bremen, Germania, unul dintre cele mai avansate centre de cercetare de acest fel din Europa. Înscrierile pentru DYT 2016 sunt deschise până pe 18 ianuarie 2016.

În urma depunerii propunerii, o echipă de până la patru studenți care urmează cursuri de licenţă, masterat sau doctorat va fi selectată pentru a-şi efectua experimentul în microgravitaţie. Propunerea de experiment ar trebui să se concentreze pe obiectivele științifice și/sau tehnologice ale proiectului – ceea ce echipele intenționează să investigheze și de ce – și pe detaliile tehnice care explică modul în care studenţii au de gând să pună în aplicare experimentul lor.
Propunerile primite vor fi evaluate de o comisie de experţi, care va selecta echipa câștigătoare.

Echipa selectată pentru a participa la DYT 2016 va fi susținută de Biroul de Educaţie al ESA și de ingineri din partea ZARM, iar finaliştii vor avea şansa de a fi instruiţi de către un membru al Asociației Europene de Cercetare Low Gravity (ELGRA). Biroul de Educaţie ESA va oferi sprijin financiar pentru a acoperi o parte din costurile de campanie (deplasare și cazare, precum și hardware pentru dezvoltarea experimentului). În plus, programul le va oferi participanților posibilitatea de a-şi dezvolta abilități practice importante, precum și de a acumula cunoştinţe noi cu privire la managementul de proiect, rezolvarea problemelor, dezvoltarea și testarea de hardware/software.

Instrucțiuni privind modul de aplicare sunt disponibile aici. Pentru mai multe informaţii puteţi trimite un e-mail la: dropyourthesis @ esa.int.

O privire de ansamblu asupra programului DYT este disponibilă aici.

Credit imagine: Peter Gorges