Dezvoltatorii de aplicații din întreaga Europă sunt invitați să se înscrie la Space App Camp 2015
5, iunie 2015

Dezvoltatorii profesionişti de aplicații din întreaga Europă sunt invitați să se înscrie la Space App Camp (Tabăra de Aplicaţii Spaţiale) 2015 organizată de Agenția Spațială Europeană (ESA), cu scopul de a promova posibilitățile oferite de programul european Copernicus de observare a Pământului – Monitorizare globală pentru mediu și securitate. După data limită de înscriere, 22 iulie, ESA va selecta 20 de dezvoltatori pentru a participa la cea de-a patra ediţie a evenimentului, care va avea loc între 14-21 septembrie la centrul ESRIN al ESA în Frascati, Italia.

Scopul taberei de aplicaţii este de a face datele provenind de la sateliții de observare a Pământului accesibile unei game largi de cetățeni prin realizarea de aplicații mobile folosind aceste date pe smartphone-uri. În acest sens, concursul se concentrează pe valorificarea posibilităților oferite de programul Copernicus, care a devenit recent operațional odată cu lansarea primului satelit Sentinel în aprilie 2014.

În timpul taberei care va dura o săptămână, participanții vor trebui să găsească răspunsuri creative la provocările globale, vor învăţa despre modurile multiple în care datele prin satelit pot fi folosite în aplicații mobile, îşi vor crea contacte peste tot în Europa și vor afla mai multe despre modul în care funcţionează ESA.

ESA va oferi acces la date prin satelit pentru dezvoltarea de aplicații mobile (Android și iOS) în cinci categorii predefinite. Participanții se pot  înscrie singuri sau în echipe de câte doi, trei, sau patru, dar în cele din urmă toţi candidații selectați vor fi grupaţi în echipe de câte patru. Participanţii îşi vor putea alege categoria preferată dintre:

  • Agricultură
  • Managementul situaţiilor de urgenţă şi salvarea
  • Protecția Mediului
  • Mediul maritim și transportul maritim
  • Stilul de viaţă şi turismul

Candidații trebuie să aibă experiență dovedită în dezvoltarea de aplicaţii şi, prin urmare, link-uri către aplicaţii publicate inclusiv referinţe către aplicant trebuie să fie incluse în fişa de înscriere. Formularul online disponibil aici trebuie completat în întregime în limba engleză și trimis înainte de 11:00 ora România pe 22 iulie 2015.

Selecția se va baza pe creativitatea demonstrată în aplicațiile realizate anterior în ceea ce priveşte dimensiunile conținut, uzabilitate, design şi concept de afaceri. În cazul în care candidații sunt la fel de calificaţi, cei din țările slab reprezentate vor avea prioritate. În afară de detalii personale și experiența anterioară, candidații trebuie să precizeze pentru care categorie doresc să aplice și de ce.

O echipă câștigătoare va fi selectată după prezentarea finală a aplicației în ultima zi a taberei de aplicaţii de către un juriu format din reprezentanți ESA. Membrii echipei câştigătoare vor primi un premiu în bani în valoare de 2 500 euro.

Oricine se află în căutarea unei echipe se poate alătura grupului LinkedIn dedicat disponibil aici, unde pot fi găsiţi parteneri pentru  înscrieri.

Tabăra de aplicaţii spaţiale este organizată de Anwendungszentrum GmbH Oberpfaffenhofen (AZO), în numele Agenției Spațiale Europene.

Termenii și condițiile sunt disponibile aici.