Actualizare 8.10.2015: Concluziile celei de-a patra ediţie a conferinţei est-europene Copernicus, 1-2 octombrie, Bucureşti sunt disponibile aici.
Actualizare 14.08.2015: Sesiunea de postere va oferi posibilitatea schimbului de date inovatoare și utile de observare a Pământului prin satelit. Posterele trebuie să fie în limba engleză și ar trebui să includă problema explorată, metodologia utilizată, rezultate și concluzii. De asemenea, afișele trebuie să fie de dimensiunea A0, format vertical și tipărite pe hârtie rezistentă sau carton. Rezumatele trebuie trimise la adresa ccopernicus@rosa.ro înainte de 20 septembrie.
Agenția Spațială Română (ROSA) va organiza, împreună cu Agenția Spațială Europeană (ESA), Comisia Europeană, EURISY și Parlamentul României, Camera Deputaților, o nouă ediție a conferinţei Copernicus, dedicată utilizatorilor și furnizorilor de servicii Copernicus din Europa de Est.
Evenimentul va avea loc sub egida Ministerului Român al Educației și Cercetării Științifice între 1-2 octombrie 2015 în Bucureşti şi va fi găzduit de Parlamentul României. Participarea se va face doar pe bază de invitație.
Aflată acum la a patra ediție, conferința a devenit un eveniment de referință pentru comunitatea din domeniul Observării Pământului (Earth Observation — EO) din Europa de Est. Ediția din acest an va demonstra progresul realizat de acest program emblematic al Uniunii Europene care facilitează furnizarea de date fiabile cu beneficii pentru mediu și securitate.
Detalii cu privire la locul de desfășurare al conferinței, programul și înregistrarea participanţilor vor fi făcute publice pe site-ul Agenţiei Spaţiale Romane (ROSA) accesând pagina web a conferinţei.
Imagini din cadrul evenimentului:
{phocagallery view=category|categoryid=42|limitstart=0|limitcount=0|displaydetail=0|displaydownload=0}