ROSA organizează ediţia din 2015 a Romanian Space Week (RSW2015), 27-29 mai, Bucureşti
28, aprilie 2015

Agenția Spațială Română (ROSA), în calitate de organizație coordonatoare a Programului de Cercetare, Dezvoltare și Inovare pentru Tehnologie Spațială și Cercetare Avansată – STAR, organizează ediţia din 2015 a conferinței anuale Romanian Space Week (RSW2015), sub egida Ministerului Educației și Cercetării Științifice — Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică și Inovare.

Evenimentul va avea loc în perioada 27-29 mai la Centrul de Conferințe al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli” (INCAS), localizat pe B-dul Iuliu Maniu nr. 220, Sector 6, Bucureşti, România.

RSW2015 completează eforturile de promovare a dezvoltării activităților spațiale în România și va cuprinde o serie de evenimente cu scopul de a reuni principalii actori din sectorul spațial: cercetători, ingineri și tehnicieni, factori de decizie politică, furnizori și utilizatori de tehnologie spațială și aplicații.

Evenimentul central al săptămânii va fi prezentarea publică a statusului și a celor mai recente realizări ale proiectelor finanțate în urma concursurilor C1-2012 și C2-2013 ale Programului Național de Tehnologie Spațială și Cercetare Avansată (National Programme for Space Technology and Advanced Research) — STAR, care are ca scop creșterea competitivităţii entităților de cercetare-dezvoltare-inovare din România în vederea participării cu succes la programele ESA.

Participanții vor avea, de asemenea, posibilitatea de a susţine prezentări tehnice și de a participa la întâlniri bilaterale pentru a schimba idei și opinii având în vedere proiecte și colaborări viitoare.

Se așteaptă ca din sesiunile bazate pe discuții deschise și dezbateri să rezulte mai multe recomandări cu privire la probleme spaţiale strategice.

Data limită pentru înregistrarea participării este 25 mai 2015. Înregistrarea se face online aici.

Agenda preliminară a evenimentului poate fi descărcată de aici.

Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina oficială a evenimentului.ROSA