Vizita oficială a Delegației Române în Statele Unite ale Americii, 6-14 ianuarie 2014
10, februarie 2014

Președintele Agenției Spațiale Române (ROSA), Marius-Ioan Piso și Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică și Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu au avut o întrevedere cu Charles F. Bolden, administratorul NASA în cadrul vizitei oficiale a delegației României în Statele Unite ale Americii, 6-14 ianuarie 2014.

Delegaţia română a prezentat realizările româneşti în domeniul cercetării spaţiale, precum și beneficiile implicării României în programele opţionale ale Agenţiei Spaţiale Europene (ESA). Discuţiile au atins şi subiecte precum colaborarea dintre Agenţia Spaţială Română (ROSA) şi NASA în proiecte de exploatare interplanetară, în domeniul nano-sateliţilor şi al aplicaţiilor spaţiale pentru agricultură sau pentru monitorizarea dezastrelor.

Administratorul NASA, Charles Bolden, a exprimat deschiderea părţii americane de a sprijini cercetarea spaţială românească, participarea specialiştilor NASA la elaborarea şi implementarea proiectelor româneşti de cercetare spaţială, prevăzute de strategia de cercetare a României pentru perioada 2014-2020.

În imagine: De la stânga la dreapta: Mihnea Costoiu, Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică și Dezvoltare Tehnologică și Charles F. Bolden, administratorul NASA