Oportunitate de cercetare aplicativă la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale – Program preliminar
9, februarie 2006

Agenția Spațială Română (ROSA) împreună cu Agenția Spațială Europeană (ESA) au placerea să vă invite la Sesiunea SURE Announcement of Opportunity 2006 Information Workshop ce se va desfășura în București, sala Bibliotecii Academiei Române în ziua de joi, 16 februarie 2006, începând cu ora 10:00. Conducerea programului SURE al ESA vor prezenta o oportunitate unică în acest moment de a efectua cercetare aplicativă la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS).

Va fi prezentat Anunțul de oportunitate (AO) pentru 2006, prin care organizațiile științifice și întreprinderile mici și mijlocii vor putea avea acces prioritar la Stația Spațială Internațională și vor beneficia de suport financiar din partea Comisiei Europene pentru proiecte de cercetare spațială aplicativă la bordul ISS.

Proiectul SURE – The International Space Station: a Unique REsearch Infrastructure – este inclus în Programul Cadru 6. Facilitățile și resursele existente la bordul Stației permit nu numai realizarea de cercetări de înalt nivel, dar și posibilitatea ca IMM-urile cu specific de Biotehnologie, Sănătate, Materiale, Nanotehnologie și alte sectoare să-și îmbunătățească avantajul competitiv prin utilizarea mediului spațial ca platforma de cercetare-dezvoltare aplicativă.

Am fi bucuroși dacă ați confirma participarea printr-un e-mail la adresele  SUREAO2006@esa.int și la rosa-hq@rosa.ro de preferat până la data de 6 februarie 2006, orele 17.