PLEIADES: O nouă dimensiune a imageriei satelitare
28, septembrie 2012

Evenimentul este organizat de Agenția Spațială Română împreună cu Astrium Geo Services, Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului din București, Academia Tehnica Militară și Tradsym Consult în zilele de 3, 4 și 5 Octombrie 2012.

În prima zi (Miercuri, 03.10.2012) vor fi prezentate caracteristicile noilor sateliți din constelația Pleiades – SPOT, cât și aplicații realizate de cercetătorii români care au la bază date imagine furnizate de SpotImage-Astrium GeoServices. Manifestarea se va desfășura la Litexco Stirbey Center, str.Stirbey Vodă, nr. 104-106, Sector 6, București. Participarea este deschisă tuturor celor interesați pe baza de înregistrare online.

Cea de-a doua zi, Joi 04.10.2012, este dedicată aplicațiilor de tip GEOINT și se adresează experților din domeniu desemnati nominal de organizațiile de profil. Lucrările vor avea loc la Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului (FIFIM), Bd. Mărăști, nr.59, Sector 1,București.

Cea de-a treia zi (vineri, 05.10.2012) va fi alocată aplicațiilor din domeniul agriculturii și protecției mediului. Lucrările se vor desfășura în cadrul Conferinței Internaționale a Universității de Sțiințe Agronomice și Medicină Veterinară din București „Agricultura pentru viață, viață pentru agricultură” 160 de ani de învățământ agronomic românesc”.

Cele doua secțiuni paralele au ca tematică:

prezentarea comunicărilor științifice selectate în cadrul conferinței (Secțiunea 1)

realizarea unor demonstrații practice în laborator privind utilizarea primelor imagini înregistrate deasupra teritoriului României de satelitul Pleiades 1A (Secțiunea 2).

Lucrările vor avea loc la Facultatea de Îmbunatățiri Funciare și Ingineria Mediului (FIFIM), Bd. Mărăști, nr.59, Sector 1,București.

Pentru mai multe informații și înregistrare, vizitați  pagina evenimentului.