Asociaţia Exploratorilor Spaţiului Cosmic (ASE) – Europa
13, octombrie 2010

Al XXIII-lea Congres Planetar al Asociaţiei Exploratorilor Spaţiului Cosmic (ASE) a avut loc în Kuala Lumpur, Malaezia, între 5-10 octombrie 2010.

ASE a stabilit un nou organism, Consiliul de Administrație ASE-Europa . Cosmonautul român Dumitru Prunariu Dorin fost ales în unanimitate președinte (pro-tempore)

Membri: Gheorghi Ivanov (Bulgaria), Walter Ulrich (Germania), Bertalan Farkas (Ungaria), Claude Nicollier (Elvetia), Dumitru-Dorin Prunariu (România), Rainhold Ewald (Germania), Dirk Frimout (Belgia), Klaus-Dietrich Flade (Germania), Miroslaw Hermaszewki (Polania), Franz Viehbock (Austria), Gerhard Thiele (Germania), Aleksandr Aleksandrov (Bulgaria).

Asociaţia Exploratorilor Spaţiului Cosmic (ASE) este o organizație internațională profesională și educațională non-profit, cu peste 350 de persoane din 35 de națiuni care au zburat în spațiu. Fondată în 1985, ASE are misiunea de a oferi un forum pentru dialogul profesional între persoanele care au zburat în spațiu, pentru a susţine știința şi explorarea spațiala în beneficiul tuturor, de a promova educația în domeniul științei și ingineriei, a promova o mai mare conștientizare a mediului, și a încuraja cooperarea internațională în explorarea umană a spațiului.

România a organizat al XV-lea Congres Asociaţiei Exploratorilor Spaţiului Cosmic la București,între 4-9 octombrie. Douăzeci și cinci de astronauţi şi cosmonauţi din unsprezece țări s-au adunat în București, România, intre 4-09 octombrie pentru al XV-lea Congres Planetar Anual al Asociaţiei Exploratorilor Spaţiului Cosmic. Găzduit de cosmonautul român Dumitru Prunariu, evenimentul a avut ca tema Spaţiul şi astronomia-Catre noul mileniu. Pentru mai multe informații despre acest eveniment vă rugăm să urmați aceast link.