Înscrieri deschise la workshop-ul de tehnologie și robotică organizat de ESA pentru profesori din învățământul gimnazial
8, October 2019

Agenția Spațială Română (ROSA) invită profesorii din învățământul gimnazial să se înscrie la workshop-ul e-Technology Lab, organizat de Agenția Spațială Europeană (ESA) în Belgia între 11 și 13 decembrie 2019. Înscrierile sunt deschise până la data de 11 octombrie 2019.

Numărul de locuri este limitat și este destinat cadrelor didactice care predau discipline STEM în învățământul gimnazial. Vor avea prioritate profesorii care nu au mai participat, până acum, la un e-Technology Lab organizat de ESA.

Profesorii vor învăța cum să folosească în clasă o serie de tehnologii educative cum ar fi Lego, Astro Pi și Arduino pentru a vorbi despre spațiu și a crea activități interactive și motivante pentru elevi. De asemenea, cadrele didactice vor afla cum să utilizeze o serie de instrumente educaționale pentru a-și implica elevii în proiecte ESA dedicate școlii.

Workshop-ul va avea loc la Centrul de Pregătire și Învățare al Academiei ESA de la ESEC-Galaxia, situat în Transinne, Belgia.

Pe durata workshop-ului ESA va asigura cazarea, mâncarea și transportul local. Cheltuielile de deplasare până în Belgia vor fi suportate de participanți și decontate de ESA în limita a 200 de euro.

Mai multe informații pot fi obținute aici.

Credit imagine: ESA