Noaptea lui Yuri 2018
12, April 2018

Pe data de 12 aprilie 1961, Yuri Gagarin devenea primul om care zbura în spațiul cosmic. 20 de ani mai târziu, pe 12 aprilie 1981, se lansa prima navetă spațială în spațiu. „Noaptea lui Yuri” este o campanie globală care sărbătorește aceste evenimente anual — o celebrare a prezenței umane în spațiu, în trecut, prezent și viitor.

Evenimentele organizate cu această ocazie au loc pe întreg mapamondul și combină petrecerile cu tematică spațială cu activitățile educaționale și de popularizare a domeniului spațial. De la un mixaj tehno la vizionarea unui film sau organizarea unor sesiuni de observații între prieteni, evenimentele organizate sub umbrela „Noaptea lui Yuri” sunt extrem de variate și aduc la un loc exploratori ai spațiului, artiști, ingineri, muzicieni, oameni de știință și curioși din toată lumea.

Prima petrecere mondială cu temă spațială a avut loc pe 12 aprilie 2001. Din 2001 până în 2010, Noaptea lui Yuri a fost un proiect al Consiliului Consultativ al Generației Spațiale și a fost coordonată de Fundația Generației Spațiale din Statele Unite. Începând cu anul 2010, Noaptea lui Yuri este o organizație non-profit independentă în Statele Unite.

Mai multe informații despre evenimentele Noaptea lui Yuri pot fi găsite pe pagina oficială a evenimentului.