LEOWorks
23, June 2014

TITLU PROIECT: LEOWorks – Image processing/GIS software for educational purposes

Coordonator: Advanced Studies and Research Center

Parteneri: 

Durata: 

Director de proiect:

Descriere: 

Aplicaţia obţinută ca urmare a acestui proiect urmăreşte în principal să demonstreze şi să înveţe tehnici de Observare a Pământului pentru programul ESA Eduspace.

De la început şi până în prezent, aplicaţia a crescut algoritmii de procesare, astfel încât acum este în stare să performeze operaţii mai elaborate, cum ar fo clasificarea imaginii, corecţii geometrice şi instrumentele GIS.

Obiectivele proiectului:

Proiectul urmăreşte să upgradeze LEOWorks de la versiunea curentă, LEOWorks 3, la cea de-a 4-a versiune, care va face programul mai flexivil şi mai uşor de folosit în largi zone publice, cum ar fi educaţia – în instituţii că şcolile şi universităţile. Nouă aplicaţie va fi liberă de utilizare şi va fi folosită pentru citirea, pre-procesarea, analiza şi vizualizarea SAR şi a datelor optice.

Sarcina ASRC în cadrul proiectul este de a dezvolta software-ul şi tutorialele necesare aplicaţiei.

Activitati:

LEOWorks a început ca un simplu software didactic de procesare a imaginii, incluzând numai funcțiile de bază pentru vizualizarea și prelucrarea imaginilor. Software-ul s-a extins, în conformitate cu disponibilitatea tot mai mare de imagini prin satelit și algoritmi de procesare. 

Primele versiuni ale LEOWorks s-au bazat pe IDL, care limitează gradul de dezvoltare viitoare. S-a hotărât, prin urmare, că versiunea 4 va fi open source şi bazată pe Java. Principalul motiv de a reconstrui LEOWorks de la versiunea 3 a fost pentru a face o platformă independentă, evitând taxele mari de licență. În plus, flexibilitate mult mai mare și o utilizare mai eficientă a resurselor de calcul limitate, care de obicei apar în școli (și universități), va deveni posibilă. Aceasta reconstrucție va permite şi îmbunătățire semnificativă a software-ului, prin valorificarea materială existentă în primul rând de la BEAM / NEST.

Publicații: 

Pagina proiectului: LEOWorks