CASSINI Hackathon România
22, October 2021

Agenția Spațială Română (ROSA) vă invită să participați la cel de-al doilea CASSINI Hackathon, ce se desfășoară și în România, în București, în perioada 5-7 noiembrie 2021, atât fizic cât și online. Termenul limită pentru înscrierea proiectelor este 29 octombrie 2021.

CASSINI Hackathon este o competiție internațională space tech ce reunește antreprenori din zece țări europene cu scopul de a descoperi cele mai bune soluții în rezolvarea unor probleme de interes global.

Competiția are ca tematică în acest an “Conectarea cu Arcticul”. Misiunea participanților este de a găsi, cu ajutorul ideilor inovatoare și al tehnologiei, noi rute de călătorie, de a proteja animalele sălbatice, de a ajuta comunitățile indigene și de a păstra habitatele naturale din Arctic.

Echipele vor primi 3 provocări care le vor testa imaginația și creativitatea încă de la primele discuții. Cu ajutorul datelor Copernicus, Galileo și EGNOS, aceastea trebuie să găsească soluții inovatoare, având în același timp posibilitatea să câștige premii importante.

Competiția din România este organizată de IdEA – Institutul de Excelență în Antreprenoriat, alături de echipa care stă la baza acceleratorului pentru startup-uri Commons Accel, în perioada 5-7 noiembrie, sub forma unui eveniment hibrid.

Mai multe detalii despre înscriere puteți găsi aici.

Credit imagine: CASSINI Hackathon