“Aruncă-ți Teza!’
3, October 2013

Agenția Spațială Română (ROSA) invită echipe de studenți din România să ia parte la “Drop Your Thesis!”, un concurs organizat de Agenția Spațială Europeană (ESA) care se adresează tuturor statelor membre ale ESA, precum și statelor din cadrul Acordului de Cooperare. 

ESA va oferi studenților posibilitatea de a efectua experimentele lor de cinci ori în turnul de clasă mondială situat în cadrul Centrului pentru Tehnologie Spațială Aplicată și Microgravitație (ZARM) al Universității din Bremen, Germania. Turnul ZARM este considerat mașina anti-gravitație a Germaniei. Acesta poate oferi până la 9.3 secunde de microgravitație, ca și cum experimentul ar fi avut loc în spațiu.

Echipele interesate din România trebuie să se înscrie pentru campania din anul 2014 pe portalul proiectului dezvoltat de Biroul ESA pentru Educație și să depună aplicația lor finală până la data de 19 ianuarie 2014.

Echipa câștigătoare va fi anunțată în martie, iar campania experimentală va avea loc în toamna anului 2014. După patru luni studenții vor prezenta un raport final privind rezultatele proiectului lor.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să vizitați site-ul ESA.

Credit Imagine : ZARM – Centrul pentru Tehnologie Spațială Aplicată și Microgravitație