Cautare

    WEBMAIL    |    Intranet    |    Site Map

 

 

20.05

Biroul pentru Educație al ESA și Fundația Raspberry Pi au anunțat că 299 de echipe care participă la European Astro Pi Mission Space Lab Challenge de anul acesta au obținut statutul de zbor. Dintre acestea 23 echipe sunt din România. Programele lor sunt primele care rulează pe noul Astro Pi de pe Stația Spațială Internațională (ISS).

Mai Mult
16.05

În perioada 16-19 mai 2022, Agenția Spațială Română (ROSA) organizează la Palatul Parlamentului evenimentul „Spațiu și Securitate pentru Europa de Est. România — 10 ani în Agenția Spațială Europeană”. Planificat în contextul ultimelor evenimente regionale, dar și ca evoluție naturală a preocupărilor României în domeniul securității spațiale, evenimentul își propune să aducă în discuție planurile strategice naționale și europene cu privire la capacitățile și infrastructurile critice spațiale și contribuția lor esențială la buna desfășurare a vieții de zi cu zi, la gestionarea schimbărilor climatice, precum și la asigurarea securității cetățenilor și întărirea apărării planetare. Totodată, evenimentul marchează împlinirea a peste 10 de ani de când România este Stat Membru al Agenției Spațiale Europene.

Mai Mult
12.05

Agenția Spațială Română (ROSA) invită membrii comunității spațiale să participe la sesiunea informativă pentru industrie —virtual Industry Information Day —din seria dedicată prezentării programelor opționale ale Agenției Spațiale Europene (ESA) în domeniul Observării Pământului și al navigației prin satelit. Evenimentul va avea loc pe 13 mai 2022, între orele 9:00 - 16:10.

Mai Mult
11.05

Planeta noastră este înconjurată de sateliți care desfășoară activități importante pentru a studia clima noastră în schimbare, pentru a furniza servicii de comunicații și navigație globale și pentru a ne ajuta să răspundem la întrebări științifice importante.

Mai Mult
11.05

Agenția Spațială Română (ROSA) invită companiile spațiale sau din afara domeniului spațial să participe în contractele de servicii industriale solicitate de Agenția Spațială Franceză, CNES, în activitățile sale operaționale și de întreținere la Portul Spațial European din Guyana Franceză.

Mai Mult