Cautare

    WEBMAIL    |    Intranet    |    Site Map

 

 

Telecomunicaţii şi aplicaţii integrate ARTES

Sistemul de Cercetari Avansate in Telecomunicatii al Agentii Spatiale Europene (the Advanced Research în Telecommunications Systems  ARTES) transformă cercetarea și dezvoltarea investițiilor în produse comerciale de succes. Acest lucru ajută la asigurarea viitorului Europei si al Canadei pe piața satcom la nivel mondial. 

Diferitele elemente ARTES formează un cadru flexibil pentru activități de-a lungul lanțului valoric complet, extrem de apreciat de către partenerii privați și publici. Întreprinderile situate în statele membre ale ESA implicate în industria satcom - indiferent dacă sunt mici sau mari, noi sau cu experiență - pot depune propuneri prin diferitele elemente ale programului ARTES. Fiecare element ARTES include un cadru de finanțare și urmează anumite criterii care trebuie îndeplinite de către companiile satcom care doresc să participe. 

Programele specifice in care România este implicată: 

  • ARTES Strategy (ARTES 1 faza VI)
  • Core World Competitiveness (ARTES 3-4 faza II), inclusiv Atlas
  • Core Telecom Technology  ESA initiated (ARTES 5.1 faza II)
  • Core Telecom Technology  Industry initiated (ARTES 5.2 faza II)
  • NEOSAT (ARTES 14 )
  • IAP (ARTES 20, faza II)

ARTES 1 este dedicat analizei strategice, analizei de piaţă, tehnologiei şi studiilor de fezabilitate ale sistemului, precum şi susţinerii standardelor de comunicaţii prin satelit. 

ARTES 3-4  sunt dedicate dezvoltării, calificării și demonstrării de produse. În acest caz, "produsul" are un sens larg; acesta poate fi o piesă de echipament, fie a platformei sau a sarcinii utile a unui satelit, poate fi, de asemenea, un terminal de utilizator sau un sistem complet de telecomunicații care integrează o reţea cu segmentul său spațial aferent. Aplicațiile de telecomunicații pot fi, de asemenea, efectuate în conformitate cu termenii acestui element. 

Tehnologiile ARTES 5 sunt dedicate dezvoltării tehnologice pe termen lung, fie pe baza iniţiativei ESA, fie la inițiativa industriei satcom. 

ARTES 14 Neosat este un element nou, conceput pentru a sprijini dezvoltarea, calificarea și demonstrarea următoarei generații de platforme de satelit. Acest lucru va permite integratorilor primi europeni prin satelit, deja stabiliţi în segmentul de lansare 3-6 tone, să răspundă nevoilor viitoare ale operatorilor prin satelit. 

ARTES 20 IAP este dedicat dezvoltării, implementării și operațiunilor pilot ale Aplicaţiilor Integrate. Acestea sunt aplicații ale sistemelor spațiale care combină diferite tipuri de sateliți, cum ar fi telecomunicaţiile, observarea Pământului și navigație.

Proiectele de Aplicaţii Integrate oferă soluții care variază de la sistemele de transport sigure, până la dezvoltarea sistemelor de management de urgență / catastrofe. 

 

ARTES 3 - 4 & 5. Credit imagine: ESA  P. Carril