Cautare

    WEBMAIL    |    Intranet    |    Site Map

 

 

Înapoi la școală! 2022-2023 cu ESA

11 Octombrie 2022

Agenția Spațială Română (ROSA) și ESERO invită profesorii din învățământul primar și secundar și eleviii să se informeze privind proiectele școlare și oportunitățile de formare a profesorilor oferite de Agenția Spațială Europeană (ESA).

ESA lansează cinci proiecte școlare și noi oportunități de formare destinate profesorilor  pentru anul școlar 2022-2023.

Elevii au oportunitatea interesantă de a explora spațiul și planeta noastră din sala de clasă, învățând în același timp diverse materii STEM.

Cu Astro Pi, Mission X, Moon Camp, CanSat și Climate Detectives, elevii pot învăța despre mediul înconjurător al Pământului, se pot antrena ca un astronaut, pot proiecta o bază lunară, pot proiecta un "microsatelit" sau pot scrie programe pentru un computer de  la bordul Stației Spațiale Internaționale.

Începând din luna octombrie 2022, se reiau față-în-față atelierele ESA de formare pentru profesorii de la nivelurile primar și secundar. Acestea au loc în laboratorul de tehnologie electronică, situat în incinta ESEC din Belgia.  

Atelierele de formare e-technology lLab utilizează o gamă de instrumente tehnologice educaționale pe teme spațiale pentru a le permite profesorilor participanți să-și implice și să își inspire elevii în disciplinele STEM. 

Mai multe detalii aici.

Credit imagine: ESA-G. Porter