Cautare

    WEBMAIL    |    Intranet    |    Site Map

 

 

Astronaut pentru o săptămână cu Samantha Cristoforetti

10 Octombrie 2022

Agenția Spațială Română (ROSA) invită elevii cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani să participe la o nouă activitate educațională, intitulată „Jurnalul de bord al astronauților: O săptămână în viața unui astronaut cu Samantha Cristoforetti”. Această activitate face parte din Mooncamp Challenge, provocare organizată împreună cu Biroul pentru Educație al ESA.

În acest set de activități asemănătoare unui jurnal de bord, elevii vor descoperi cum arată o săptămână tipică din viața unui astronaut. Ei vor identifica cum diferă viața de pe Pământ față de cea din spațiu și vor compara săptămâna lor cu cea a astronautei ESA Samantha Cristoforetti. Elevii vor analiza și compara exercițiile fizice și alimentația zilnică, vor evalua alegerile pe care le fac în ceea ce privește îmbrăcămintea și hobby-urile lor și vor discuta despre abilitățile de care au nevoie pentru a lucra în echipă.

Elevii vor învăța despre diferențele dintre viața în spațiu și cea de pe Pământ și despre importanța unei alimentații sănătoase.

Apoi vor identifica de ce este important exercițiul fizic în spațiu și pe Pământ și, de asemenea, vor recunoaște principalele calități necesare pentru a lucra în echipă.

Această activitate îi va ajuta pe elevi să învețe cum arată o săptămână obișnuită a unui astronaut în spațiu.

De la această adresă poate fi descărcat un caiet de lucru gratuit pentru activitate.

Credit imagine: ESA/NASA