Cautare

    WEBMAIL    |    Intranet    |    Site Map

 

 

Înscrieri deschise pentru Atelierul de teledetecție pentru Observarea Pământului al Academiei ESA

24 August 2022

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții să se înscrie la Atelierul de teledetecție pentru Observarea Pământului al Academiei ESA, ce va avea loc între 5 și 9 decembrie 2022 în cadrul Centrului de Formare Educațională al ESA, ESEC-Galaxia, Belgia. Termenul limită pentru înscriere este 27 septembrie 2022.

ESA organizează acest atelier de teledetecție pentru Observarea Pământului pentru a sprijini viitoarele generații de cercetători în acest domeniu..

Pe parcursul acestor cinci zile, studenții se vor familiariza cu elementele de bază ale teledetecției și vor avea parte de o prezentare generală a misiunilor sateliților ESA de Observarea Pământului. Studenții vor învăța, de asemenea, despre teledetecția radar și cea optică, precum și despre compilarea datelor. În cadrul cursurilor susținute de experți în Observarea Pământului de la ESA, instituții academice și din mediul privat, se va pune accentul pe dobândirea de competențe practice și pe punerea lor în practică prin exerciții de grup, cu ajutorul unor instrumente reale de teledetecție.

La finalul atelierului, studenții vor fi evaluați prin intermediul unui chestionar online și vor primi un certificat de participare, precum și o foaie matricolă, care le va permite să solicite credite ECTS de la universitățile unde studiază.

Studenții care se înscriu trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani, să nu aibă experiență profesională sau să aibă o experiență profesională limitată în domeniul științific, în inginerie sau în alte domenii relevante legate de spațiu, să fie cetățeni ai unui Stat Membru al ESA, ai Canadei, Letoniei, Lituaniei, Maltei și Sloveniei, să fie înscriși la studii în anul universitar 2022-2023 și să studieze o disciplină de inginerie sau știință.

ESA va asigura cazarea studenților selectați și îi va sponsoriza cu 300 euro pentru cheltuielile de transport.

Mai multe detalii aici.

Credit imagine: ESA