Cautare

    WEBMAIL    |    Intranet    |    Site Map

 

 

Înscrieri deschise pentru noi ateliere de lucru de tehnologie și robotică pentru profesorii din învățământul liceal

17 August 2022

Agenția Spațială Română (ROSA) invită profesorii din învățământul liceal să se înscrie la cele trei ateliere de formare în domeniul tehnologiei și roboticii, organizate de Biroul pentru Educație al ESA. Atelierele vor avea loc în laboratorul de tehnologie din cadrul Centrului de Educație și Pregătire al ESA din Belgia, în lunile octombrie, noiembrie și decembrie 2022.

Termenele limită pentru înscriere sunt: 25 august 2022 pentru atelierul care va avea loc în perioada 12-14 octombrie 2022, 7 octombrie 2022 pentru atelierul care va avea loc în perioada 28-30 noiembrie 2022 și 21 octombrie 2022 pentru atelierul care va avea loc în perioada 14-16 decembrie 2022. 

Cele trei ateliere de tehnologie și robotică pentru profesorii din învățământul liceal vor avea loc la 12-14 octombrie, 28-30 noiembrie și 14-16 decembrie.

Profesorii interesați se pot înscrie doar la unul dintre cele trei ateliere.

Pe parcursul atelierelor de 2 zile jumătate, profesorii vor învăța cum să utilizeze robotica spațială și automatizarea (Arduino) în contextul disciplinelor din curricula școlară, cum ar fi fizica și tehnologia, și vor descoperi și deprinde noi instrumente, precum și practici bazate pe investigație pentru predarea și învățarea STEM la școală.

În cadrul atelierelor, profesorii vor descoperi mai întâi instrumentul Arduino. În această etapă, profesorii vor studia electricitatea, utilizarea senzorilor de mediu, colectarea de date și programarea pe calculator. Profesorii vor avea apoi sarcina de a proiecta și construi un rover pentru a efectua o "Misiune pe Marte" cu obiective specifice de descoperire.

Inspirați de misiuni spațiale reale ale ESA, profesorii vor învăța despre diferitele tipuri de expertiză și abilități necesare pentru ca un proiect spațial să aibă succes.

Atelierele sunt deschise profesorilor din învățământul liceal care predau discipline legate de STEM și care locuiesc și lucrează în orice Stat Membru al ESA. Profesorii din Canada, Letonia, Lituania și Slovenia și Malta pot, de asemenea, să se înscrie datorită unor acorduri specifice cu ESA. Vor avea prioritate profesorii care nu au mai participat niciodată la un atelier de laborator de tehnologie electronică al ESA.

Mai multe detalii aici

Credit imagine: ESA