Cautare

    WEBMAIL    |    Intranet    |    Site Map

 

 

Înscrieri deschise pentru primul Atelier de Robotică al Academiei ESA

17 August 2022

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții să aplice pentru primul Atelier de Robotică organizat în premieră de Biroul de Educație al ESA împreună cu experți din cadrul Laboratorului de Robotică Planetară al ESA. Atelierul va avea loc în perioada 7-10 noiembrie 2022 la Centrul de Formare Educațională al ESA, ESEC-Galaxia, Transinne, Belgia. Termenul limită pentru înscrieri este 6 septembrie 2022.

Atelierul de Robotică se inspiră din misiunile prezente și viitoare de explorare a planetei Marte. Timp de patru zile, studenții participanți se vor implica în proiectarea și operarea unui vehicul robotizat de explorare planetară bazat pe roverul european care va fi trimis să investigheze suprafața planetei roșii.

O atenție deosebită va fi acordată software-ului, începând cu instalarea componentelor de bază ale Linux și ROS (Robot Operating System). Studenții vor studia mai apoi sistemul de locomoție, dezvoltând algoritmi care vor permite robotului să se deplaseze. În cele din urmă, învățarea automată și inteligența artificială vor fi utilizate pentru a forma capacitatea de a recunoaște obiecte specifice de pe suprafața planetei Marte.

La finalizarea atelierului, studenții vor fi evaluați prin intermediul unui proiect de grup și vor primi un certificat de participare și transcrierea cursului, având posibilitatea de a solicita credite ECTS de la universitățile la care studiază.

Studenții care se înscriu trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani, să nu aibă experiență profesională sau să aibă o experiență profesională limitată în domeniul științific, în inginerie sau în alte domenii relevante legate de spațiu, să fie cetățeni ai unui Stat Membru al ESA, ai Canadei, Letoniei, Lituaniei, Maltei și Sloveniei, să fie înscriși la studii de licență (anul II sau mai mult) pentru anul universitar 2022-2023 și să studieze o disciplină de inginerie sau știință (având cunoștințe generale de programare).

Mai multe informații aici

Credit imagine: ESA