Cautare

    WEBMAIL    |    Intranet    |    Site Map

 

 

Înscrieri deschise pentru Atelierul de Inginerie Concurentă al Academiei ESA 2022

11 August 2022

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții să participe la următorul Atelier de Inginerie Concurentă organizat de Biroul pentru Educație al ESA, ce va avea loc în perioada 18-21 octombrie 2022 la Centrul de Pregătire și Învățare al Academiei ESA de la ESEC-Galaxia, Transinne, Belgia. Termenul limită pentru înscrieri este 17 august 2022.

Biroul pentru Educație al ESA caută 30 de studenți talentați și motivați, cu pregătire în inginerie sau fizică care vor să își transforme ideile în concepte de sateliți în cadrul Atelierului de Inginerie Concurentă al Academiei ESA.

Atelierul va avea loc la Centrul de Educație și Pregătire al Academiei ESA. Îndrumați de inginerii de sistem ai ESA, studenții vor învăța despre ingineria concurentă și beneficiile acesteia, dobândind experiență directă cu instrumentul de inginerie bazată pe modele concurente (Concurrent Model-based Engineering Tool — COMET) și identificând factorii care trebuie luați în calcul la proiectare.

Studenții vor primi un scurt rezumat al misiunii, apoi vor utiliza ingineria concurentă pentru a crea un proiect de satelit.

În săptămâna dinaintea atelierului, studenții selectați vor primi materiale și vor urma un tutorial COMET de două ore pentru a se familiariza cu instrumentul.

Pentru a participa, studenții trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani, să fie cetățeni ai unui Stat Membru al ESA, Canada, Letonia, Lituania, Malta și Slovenia, să fie înscriși ca studenți la masterat sau doctorat la o universitate (pe care să nu o fi absolvit înainte de atelier) și să studieze o disciplină de inginerie sau fizică.

Studenții selectați vor primi o sponsorizare din partea ESA care va acoperi cazarea și mesele, precum și până la 300 de euro pentru călătoria în Belgia.

Mai multe detalii aici

Credit imagine: ESA