Cautare

    WEBMAIL    |    Intranet    |    Site Map

 

 

Invitație la conferință de presă: Primele imagini Solar Orbiter

14 Iulie 2020

Joi, 16 iulie 2020, vor fi prezentate publicului primele imagini preluate de misiunea ESA dedicată observării Soarelui — Solar Orbiter. Reprezentanții media sunt invitați să participe la o conferință de presă online, ce va avea loc la ora 14:00 CEST (15:00 ora României) și să intre în dialog cu oamenii de știință responsabili de misiune.

Misiunea Solar Orbiter, lansată pe 10 februarie, a încheiat o primă fază de punere în funcțiune la mijlocul lunii iunie și a realizat o primă apropiere de Soare. Ulterior, echipele științifice europene și americane specializate pe cele 10 instrumente ale misiunii au putut testa pentru prima dată ansamblul instrumentelor.

Publicul poate urmări conferința online pe 16 iulie la ora 14:00 CEST (15:00 ora României) la adresa.

Reprezentanții media cu acreditare se pot înscrie la adresa până miercuri, 15 mai, ora 12:00 CEST (13:00 ora României).

Întrebările pentru vorbitori pot fi transmise prin email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

Mai multe informații pot fi accesate la acest link.

Credit imagine: ESA/Medialab