Cautare

    WEBMAIL    |    Intranet    |    Site Map

 

 

13.03

Pe 7 martie 2019, Sistemul laser de mare putere (HPLS) din cadrul Centrului Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI-NP) a atins, în premieră mondială, puterea de 10 PetaWatts. Pe lângă aplicațiile importante din domeniile științific, energetic și medical, o utilizare importantă și imediată a laserilor de această putere este generarea de medii radiative asemănătoare cu cele din spațiul cosmic, spre exemplu, mediul din apropierea planetei Jupiter.

Mai Mult
07.03

— România reprezentată de ROSA în consorțiul pentru programul de monitorizare spațială al Uniunii Europene

Mai Mult
06.03

Studenții și tinerii profesioniști români sunt invitați să participe la Competiția „Space for Youth”, organizată de Biroul Națiunilor Unite pentru Afaceri Spaţiale (UNOOSA), împreună cu Consiliul Consultativ al Generației Spațiale (SGAC), în cadrul strategiei Youth 2030. Competiția este deschisă până pe 22 martie 2019.

Mai Mult
26.02

În calitate de coordonator al grupului interinstituțional pentru cercetare-dezvoltare și inovare în domeniul securității, Agenția Spațială Română (ROSA) vă invită să participați la “Conferința privind Cercetarea și Inovarea în domeniul Capabilităților pentru Apărare”, organizată sub auspiciile Președinției României a Consiliului Uniunii Europene de către Ministerul Apărării Naționale, în colaborare cu Agenția Europeană pentru Apărare (EDA–European Defence Agency).

Mai Mult
24.02

Misiunea Hayabusa 2 a Japoniei a reușit să asolizeze pe asteroidul Ryugu și să preleve prima mostră de pe suprafața sa. De îndată ce a atins asteroidul, sonda a tras pe suprafața acestuia un glonț de 5 grame realizat din tantal pentru a disloca particule pe care apoi să le poată colecta cu ajutorul instrumentului său.

Mai Mult