Cautare

    WEBMAIL    |    Intranet    |    Site Map

 

 

22.09

O nouă inițiativă ESA, Investiții în Inovații Industriale în domeniul Observării Pământului – numită și ”InCubed” – a fost demarată pe data de 6 septembrie 2017 cu un apel deschis adresat mediului de afaceri european de a aplica pentru șansa de a câștiga suport financiar și practic pentru proiecte ale industriei.

Inovație, colaborare, parteneriat și viteză reprezintă factori-cheie în transformarea domeniului Observării Pământului într-un adevărat succes pe această piață comercială, aflată în plină ascensiune. Ca parte din obiectivul de a pregăti domeniul Observării Pământului pentru viitor, ESA a organizat InCubed pentru a ajuta la stimularea investițiilor în inovația industrială pentru sectorul Observării Pământului.

Mai Mult
22.09

În urmă cu 50 de ani, pe data de 8 septembrie, a fost inaugurat Centrul European pentru Operațiuni Spațiale în Darmstadt, Germania. De atunci, centrul a devenit cunoscut la nivel mondial ca fiind ”Poarta Europei spre spațiu”.

Centrul European pentru Operațiuni Spațiale (ESOC) a fost inaugurat la doar un deceniu de la lansarea Sputnik 1 pe orbită de către Uniunea Sovietică în 1957, semnalele radio emise de acest satelit marcând începutul explorării spațiale.

Mai Mult
15.09

Agenția Spațială Europeană (ESA) invită cercetătorii din întreaga lume să răspundă la cel de-al 17-lea”Anunț de Oportunitate” și să trimită propuneri de observații ce pot fi efectuate de observatorul XMM-Newton. Termenul limită pentru înscrieri în cadrul AO-17 XMM-Newton este vineri, 6 octombrie 2017, ora 12:00 UT.

Mai Mult
14.09

Datele furnizate deschis și gratuit de sateliții Sentinel-2 din programul european Copernicus au fost folosite pentru a crea o hartă globală și aproape fără nori, ce poate fi accesată aici. Harta combină peste 80 de trilioane de pixeli colectați în condiții meteo diferite, în perioada mai 2016 – aprilie 2017.

Sentinel-2 face parte din programul european Coprnicus, rezultatul colaborării dintre Agenția Spațială Europeană (ESA), Comisia Europeană, industrie, furnizori de servicii și utilizatori finali.

Mai Mult
13.09

Agenția Spațială Europeană (ESA) invită cercetătorii să propună proiecte de cercetare a efectelor radiațiilor din spațiu asupra echipajului uman din timpul misiunilor de durată, folosind acceleratorul de particule GSI din Darmstadt, Germania. Termenul limită pentru trimiterea scrisorilor de intenție cu ideile de experimente este 15 septembrie 2017. Această oportunitate este deschisă coordonatorilor de proiect ce lucrează în instituții de cercetare din România, Stat Membru ESA.

Mai Mult