Cautare

    WEBMAIL    |    Intranet    |    Site Map

 

 

14.09

Misiunea Copernicus Sentinel-2 ne conduce peste Delta Dunării - a doua cea mai mare deltă fluvială din Europa. 

Delta Dunării este un labirint de apă și pământ, împărțit între România și Ucraina, alcătuit din nenumărate lacuri, canale și insule situate la capătul râului lung de 2860 km ce poartă același nume. Dunărea izvorăște din munții Pădurea Neagră din Germania și, de-a lungul cursului său, trece prin 10 țări: Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croația, Serbia, Bulgaria, România, Moldova și Ucraina înainte de a se vărsa în Marea Neagră.

Mai Mult
10.09

Studiile pe termen lung asupra ozonului și vaporilor de apă din atmosfera lui Marte ar putea duce la o mai bună înțelegere a chimiei atmosferice pentru Pământ. O nouă analiză a datelor din misiunea Mars Express a ESA a arătat că avem cunoștințe incomplete despre modul în care aceste gaze atmosferice interacționează între ele.

Mai Mult
03.09

Statele membre ale Agenției Spațiale Europene (ESA) au convenit asupra condițiilor pentru utilizarea lansatoarelor Ariane 6 și Vega-C și au cerut ESA să propună o foaie de parcurs pentru soluții noi și inovatoare de transport spațial pentru următorul deceniu, precum și un cadru pentru demonstrațiile pe termen scurt.

Mai Mult
02.09

Agenția Spațială Română (ROSA) vă invită să participați pe 7 septembrie la evenimentul online din acest an al Galileo Second Generation Industry Day, organizat de Agenția Spațială Europeană (ESA) în colaborare cu Comisia Europeană și Agenția Uniunii Europene pentru Programul Spațial. Participanții se pot înscrie până pe 3 septembrie.

Mai Mult
02.09

Agenția Spațială Română (ROSA) vă invită să participați la competiția myEUspace, eveniment ce face parte din inițiativa CASSINI a Comisiei Europene. Vor fi 54 de echipe premiate, iar fondul total de premiere este de 1 milion de euro. Termenul limită pentru înscrieri este 15 noiembrie 2021.

Mai Mult