Cautare

    WEBMAIL    |    Intranet    |    Site Map

 

 

13.07

Misiunea Euclid a ESA, la care participă și România, a atins încă un obiectiv important până la lansare. S-a încheiat construcția celor două instrumente ale sale, iar produsele au fost testate. Acestea au fost deja livrate companiei Airbus în Toulouse, Franța și sunt integrate în împreună cu telescopul.

Mai Mult
07.07

Comitetul ESA pentru politici industriale a aprobat contracte în valoare totală de 2,55 miliarde EUR pentru dezvoltarea a șase noi misiuni satelit Copernicus. Pachetul complet este cofinanțat de statele membre UE și ESA și a luat în calcul și finanțări viitoare.

Mai Mult
30.06

Pe 26 iunie 2020, Institutul Național de Hidrologie și Gospodarire a Apelor (INHG) a emis un cod de avertizare roșu pentru Prut – sectorul amonte acumulare Stânca Costești (în județul Botoșani). Potrivit măsurătorilor la Rădăuți Prut, cota a depășit cu 266 cm cota de pericol. Viitura s-a format în bazinul superior al Prutului în Ucraina.

Mai Mult
25.06

Agenția Spațială Română (ROSA) a realizat o hartă de monitorizare a unei zone inundate din Județul Timiș, pe baza informațiilor transmise prin satelit.

Mai Mult
24.06

Destinația misiunii Hera de apărare planetară, misiune ESA la care participă și România, a primit în sfârșit un nume oficial. După ce ani de zile au fost folosite porecle informale și denumiri temporare, cel mai mic membru din perechea de asteroizi Didymos a primit denumirea oficială „Dimorphos” de la Uniunea Astronomică Internațională.

Mai Mult