Cautare

    WEBMAIL    |    Intranet    |    Site Map

 

 

Întâlnire cu Radu Mihalache, de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Turbomotoare COMOTI

24 Aprilie 2020

Agenția Spațială Română (ROSA) vă invită vineri, 24 aprilie 2020, de la ora 15:00, să participați la o întâlnire online cu Radu Mihalache, coordonator al departamentului de „Cercetare – Dezvoltare Sateliți și Echipamente pentru Spațiu” din cadrul COMOTI – Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Turbomotoare, București. Radu Mihalache va vorbi despre „Cum aduci în siguranță mostre de sol de pe Phobos”.

Evenimentul este organizat de ESERO, o colaborare între Agenția Spațială Europeană (ESA) și ROSA, și va putea fi urmărit live pe pagina de Facebook ESERO România.

Radu Mihalache va prezenta contribuția COMOTI în cadrul programelor de explorare planetară și în dezvoltarea echipamentelor specifice industriei spațiale. Prezentarea va pune accent pe rezultatele obținute de COMOTI în cadrul unui proiect finanțat de ESA ce a avut ca obiectiv dezvoltarea unui sistem de închidere și etanșare pentru o misiune de prelevare și aducere pe Pământ a 100 grame de regolith de pe Phobos (unul din cei doi sateliți naturali ai planetei Marte). În a doua parte a prezentării vor fi atinse aspecte ce țin de procesul de dezvoltare a unui echipament pentru spațiu, având ca referință proiecte implementate în cadrul mai multor misiuni/programe spațiale.

Institutul National de Cercetare Dezvoltare Turbomotoare – COMOTI integrează activitățile de cercetare științifică, proiectare, producție, experimentare, testare, transfer tehnologic și inovare în domeniul turbomotoarelor de aviație, motoarelor industriale cu turbină cu gaze, a mașinilor paletate de turație înaltă și, începând din 2012, a echipamentelor specifice domeniului spațial.

Mai multe informații despre eveniment puteți găsi la acest link.

Credit imagine: ESERO